Om Kunskapsstöd för vårdgivare

Kunskapsstöd för vårdgivare är Region Stockholms webbplats med kunskapsstöd till regionens specialiserade hälso- och sjukvård. Innehållet på webbplatsen produceras i nära samarbete med regionalt och nationellt sakkunniga.

Kunskapsstöd för vårdgivare ska bidra till en god och jämlik vård och erbjuda bästa möjliga kunskap i patientmötet. Avsändare är Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm.

Redaktion

Carina Ekner, redaktör
carina.ekner@regionstockholm.se

Gunilla Brodda Jansen, medicinskt ansvarig, specialist i Rehabiliteringsmedicin och Smärta, docent Karolinska Institutet
gunilla.brodda-jansen@regionstockholm.se

Karin Eklöf Lignell, redaktör
karin.eklof-lignell@regionstockholm.se

Urszula Arpholm Felix, redaktör
urszula.arpholm-felix@regionstockholm.se

Citera Kunskapsstöd för vårdgivare

Det går bra att använda Kunskapsstöd för vårdgivare som källa, eller att citera kortare textutdrag. Ange att citatet kommer från, eller att källan är Kunskapsstöd för vårdgivare. Komplettera citatet med en länk till relevant del av webbplatsen.

Behandling av personuppgifter

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen är en del av Region Stockholm och tillhör därmed en offentlig myndighet. Det innebär att ärenden som kommer in till oss blir allmänna handlingar som registreras och sparas i vårt diarium.

När du skickar e-post eller lämnar en synpunkt lagras dina personuppgifter. Det gör vi för att vi ska kunna nå dig när vi svarar på din fråga eller handlägger ditt ärende.

Vi får inte registrera dina uppgifter utan ditt godkännande. Genom att du skickar e-post till oss eller klickar på "Skicka" i e-postformulär godkänner du att vi lagrar dina uppgifter. Detsamma gäller om du väljer att prenumerera på nyheter.

Begär information om personuppgifter

Du har rätt att kostnadsfritt begära information om dina registrerade personuppgifter hos Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Kontakta oss i så fall på e-post: kunskapsstod.hsf@regionstockholm.se eller på vanlig post: Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Box 17533, 118 91 Stockholm.

Dataskyddsförordningen, GDPR

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Kakor används på många webbplatser för att besökaren ska kunna få tillgång till olika funktioner.

Det finns två typer av kakor; permanenta kakor och sessionskakor. Permanenta kakor lagras som en fil på din dator eller mobil under en bestämd tid eller tills du själv eller webbplatsen raderar dem. En sessionskaka lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.

Kan jag säga nej till kakor?

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information:

Vad vi använder för kakor på den här webbplatsen

 • Publiceringsverktyget Sitevision
  • JSESSIONID är en sessionskaka som används för att identifiera inloggade användare och ge korrekta behörigheter. Kakan skapas av webservern för att knyta användaren till en session. Sessionen används sedan av Sitevision till en mängd olika saker knutna till användaren.
  • I SiteVision Cloud används den unika kakan SiteVisionLTM. Den sätter lastbalanserarna för att hålla ordning på vilken bakomliggande server som klienten ska adressera.
 • Statistikverktyget Matomo
  Läs mer om Matomos kakor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Text-till-tal-tjänsten ReadSpeaker
  Läs mer om ReadSpeakers kakor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Variabel i localStorage används för att hålla koll på om användaren har tryckt OK på kak-meddelandet
Till toppen